Sałatka z jarmużu i boczniaków z wakame
30 minut
4
Jak przygotować
-
Dynię obierz i pokrój w kostkę, a następnie obgotuj w osolonej wodzie.
-
Boczniaki pokrój na paski, szalotkę, imbir oraz czosnek drobno posiekaj.
-
Jarmuż umyj i porwij na kawałki.
-
Na mocno rozgrzanej patelni przesmaż boczniaki na złocisty kolor. Dodaj szalotkę, czosnek oraz imbir i smaż przez chwilę.
-
Na koniec dodaj jarmuż oraz dynię i smaż jeszcze 2 minuty, aż lekko zmięknie.
-
Dodaj wakame, dopraw do smaku sokiem z limonki oraz przyprawami.
Składniki
Jarmuż – 12 garści
Boczniak – 4 garści
Dynia
Sałatka wakame – 8 łyżek
Szalotka – 1 sztuka
Czosnek – 2 ząbki
Imbir – 1 kawałek 1 cm
Limonka – 1 sztuka
Olej – 4 łyżki