Nasi Partnerzy

  • logo

    AMT Gastroguss to jeden z najszybciej rozwijających się producentów naczyń kuchennych w Europie. Nasze produkty znane są obecnie w ponad 100 krajach na całym świecie. Historia firmy sięga 1904 roku, kiedy w Luedenscheid w zachodnich Niemczech zaczęła powstawać odlewnia aluminium. W kolejnych latach produkcja skupiła się na naczyniach kuchennych. W odlewni wytwarzane są również części do maszyn, a podczas pandemii koronawirusa produkowane były elementy do respiratorów. Obecnie, jako jedna z niewielu firm na rynku, projektujemy i wytwarzamy wszystkie naczynia we własnym zakresie. Dzięki temu mamy stały nadzór nad wprowadzanymi rozwiązaniami, procedurami produkcyjnymi i kontrolą jakości. Naczynia AMT są rezultatem wieloletniej praktyki oraz współpracy najlepszych designerów i technologów. Połączenie tradycji, doświadczenia i znajomości branży gastronomicznej pozwala nam dobierać najwyższej jakości materiały i oferować rozwiązania, odpowiadające na potrzeby wszystkich kulinarnych artystów: zarówno profesjonalnych kucharzy, jak i miłośników gotowania w domu.

    Zobacz więcej
  • logo

    Zespół Szkół Gastronomicznych im. Prof. E. Pijanowskiego Nasza Szkoła od początku swojego istnienia jest bardzo mocno związana z historią Warszawy, dla której kształciła specjalistów w zawodach gastronomicznych. Obecnie w ZSG przy ul. Poznańskiej 6/8 naukę pobiera ponad 1100. uczniów w 46. oddziałach, pracuje 130. nauczycieli. Dyrektorem szkoły od 2016 r. jest mgr inż. Marzena Cieślak, dzięki której nasza placówka wyróżnia się wśród szkół warszawskich wysokim poziomem kształcenia ogólnego i zawodowego, bogatą ofertą edukacyjną, dobrą bazą dydaktyczną, estetyką pomieszczeń i atmosferą sprzyjającą dobrej pracy i nauce. Absolwenci ZSG studiują w wyższych uczelniach lub pracują w renomowanych warszawskich restauracjach i hotelach. Są doceniani za dobre przygotowanie zawodowe, wiedzę, umiejętności, profesjonalizm, pracowitość i zdolności medialne oraz autoprezentacyjne. Po wprowadzeniu reformy szkolnictwa zawodowego, od roku 2012 szkoła kształci w „nowych” zawodach - technik żywienia i usług gastronomicznych, technik hotelarstwa, kelner (w technikum) oraz w zawodzie kucharz i cukiernik na poziomie szkoły zasadniczej. W zakresie edukacji kulturalnej, patriotycznej, filmowej i regionalnej, szkoła realizuje z powodzeniem od kilku lat programy tematyczne, które zaowocowały zdobyciem Złotej Tarczy Perspektyw dla najlepszego Technikum 2022. Nad zwiększeniem umiejętności uczniów czuwa Szkolny Zespół Wspierania Uzdolnionych.

    Zobacz więcej
  • logo

    Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni to największa organizacja tego typu w Polsce zrzeszająca kucharzy i cukierników. Jako jedyne w kraju jest członkiem Światowego Stowarzyszenia Związków Kucharzy (WACS). Propaguje sztukę kulinarną i cukierniczą poprzez organizowanie, przeprowadzanie i wspieranie wiedzą pokazów, wystaw i konkursów kulinarnych, zarówno dla profesjonalistów, jak i młodych adeptów sztuki kulinarnej. OSSKiC kultywuje narodowe i regionalne tradycje kulinarne i cukiernicze, a także rozwija i kształtuje wzorce racjonalnego żywienia w społeczeństwie przy jednoczesnym poznawaniu tradycji kulinarnych innych narodów. Wśród członków OSSKiC znajdują się wybitni szefowie kuchni i autorytety branży gastronomicznej. Stowarzyszenie z sukcesami prowadzi narodową reprezentację kucharzy, którzy startują w prestiżowych konkursach międzynarodowych m.in. Kulinarnych Mistrzostwach Świata w Luksemburgu oraz Olimpiadzie Kulinarnej w Stuttgarcie.

    Zobacz więcej
  • logo

    NPC Polska to firma z bogatą tradycją, która od 2012 roku z sukcesem wprowadza na polski rynek najwyższej klasy produkty dla wymagających koneserów sztuki kulinarnej. Jako wyłączny dystrybutor renomowanych marek takich jak Zwilling, Ballarini, Staub, Demeyere, Miyabi, Gefu, Artelegno, La Porcellana Bianca, Rose Tulipani i Rituali Domestici z dumą reprezentujemy elitę wśród naczyń i akcesoriów kuchennych. Zespół NPC Polska tworzą prawdziwi entuzjaści, dla których priorytetem jest pełne zadowolenie i satysfakcja klientów. Nasza filozofia opiera się na głębokim przekonaniu, że klucz do sukcesu leży w nieustannym dążeniu do doskonałości – zarówno pod względem jakości oferowanych produktów, jak i poziomu obsługi. To właśnie ta dedykacja i zaangażowanie sprawiają, że wyznaczamy nowe standardy i definiujemy trendy w aranżacji przestrzeni kuchennej, zawsze będąc o krok przed oczekiwaniami naszych klientów.

    Zobacz więcej

Skontaktuj się z nami jeżeli chcesz nawiązać współpracę z Intystutem Kulinarnym