Nasi Partnerzy
-
AMT Gastroguss to jeden z najszybciej rozwijających się producentów naczyń kuchennych w Europie. Nasze produkty znane są obecnie w ponad 100 krajach na całym świecie. Historia firmy sięga 1904 roku, kiedy w Luedenscheid w zachodnich Niemczech zaczęła powstawać odlewnia aluminium. W kolejnych latach produkcja skupiła się na naczyniach kuchennych. W odlewni wytwarzane są również części do maszyn, a podczas pandemii koronawirusa produkowane były elementy do respiratorów. Obecnie, jako jedna z niewielu firm na rynku, projektujemy i wytwarzamy wszystkie naczynia we własnym zakresie. Dzięki temu mamy stały nadzór nad wprowadzanymi rozwiązaniami, procedurami produkcyjnymi i kontrolą jakości. Naczynia AMT są rezultatem wieloletniej praktyki oraz współpracy najlepszych designerów i technologów. Połączenie tradycji, doświadczenia i znajomości branży gastronomicznej pozwala nam dobierać najwyższej jakości materiały i oferować rozwiązania, odpowiadające na potrzeby wszystkich kulinarnych artystów: zarówno profesjonalnych kucharzy, jak i miłośników gotowania w domu.
Zobacz więcej -
Zespół Szkół Gastronomicznych im. Prof. E. Pijanowskiego Nasza Szkoła od początku swojego istnienia jest bardzo mocno związana z historią Warszawy, dla której kształciła specjalistów w zawodach gastronomicznych. Obecnie w ZSG przy ul. Poznańskiej 6/8 naukę pobiera ponad 1100. uczniów w 46. oddziałach, pracuje 130. nauczycieli. Dyrektorem szkoły od 2016 r. jest mgr inż. Marzena Cieślak, dzięki której nasza placówka wyróżnia się wśród szkół warszawskich wysokim poziomem kształcenia ogólnego i zawodowego, bogatą ofertą edukacyjną, dobrą bazą dydaktyczną, estetyką pomieszczeń i atmosferą sprzyjającą dobrej pracy i nauce. Absolwenci ZSG studiują w wyższych uczelniach lub pracują w renomowanych warszawskich restauracjach i hotelach. Są doceniani za dobre przygotowanie zawodowe, wiedzę, umiejętności, profesjonalizm, pracowitość i zdolności medialne oraz autoprezentacyjne. Po wprowadzeniu reformy szkolnictwa zawodowego, od roku 2012 szkoła kształci w „nowych” zawodach - technik żywienia i usług gastronomicznych, technik hotelarstwa, kelner (w technikum) oraz w zawodzie kucharz i cukiernik na poziomie szkoły zasadniczej. W zakresie edukacji kulturalnej, patriotycznej, filmowej i regionalnej, szkoła realizuje z powodzeniem od kilku lat programy tematyczne, które zaowocowały zdobyciem Złotej Tarczy Perspektyw dla najlepszego Technikum 2022. Nad zwiększeniem umiejętności uczniów czuwa Szkolny Zespół Wspierania Uzdolnionych.
Zobacz więcej -
Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni to największa organizacja tego typu w Polsce zrzeszająca kucharzy i cukierników. Jako jedyne w kraju jest członkiem Światowego Stowarzyszenia Związków Kucharzy (WACS). Propaguje sztukę kulinarną i cukierniczą poprzez organizowanie, przeprowadzanie i wspieranie wiedzą pokazów, wystaw i konkursów kulinarnych, zarówno dla profesjonalistów, jak i młodych adeptów sztuki kulinarnej. OSSKiC kultywuje narodowe i regionalne tradycje kulinarne i cukiernicze, a także rozwija i kształtuje wzorce racjonalnego żywienia w społeczeństwie przy jednoczesnym poznawaniu tradycji kulinarnych innych narodów. Wśród członków OSSKiC znajdują się wybitni szefowie kuchni i autorytety branży gastronomicznej. Stowarzyszenie z sukcesami prowadzi narodową reprezentację kucharzy, którzy startują w prestiżowych konkursach międzynarodowych m.in. Kulinarnych Mistrzostwach Świata w Luksemburgu oraz Olimpiadzie Kulinarnej w Stuttgarcie.
Zobacz więcej
Skontaktuj się z nami jeżeli chcesz nawiązać współpracę z Intystutem Kulinarnym