Instytut Kulinarny oferuje:

warsztaty
Warsztaty i pokazy kulinarne, barmańskie, sommelierskie i baristyczne
catering
Profesjonalny catering
przestrzeń do organizacji wydarzeń kulinarnych
Przestrzeń przeznaczoną do organizacji wydarzeń kulinarnych i imprez integracyjnych
nowoczesne i eleganckie przestrzenie
nowoczesnych i eleganckich przestrzeni
stanowiska do gotowania
10 dwuosobowych stanowisk do gotowania wyposażonych w sprzęt najnowszej generacji
stanowiska do szkoleń baristycznych
Supernowoczesne 10-osobowe stanowiska do szkoleń baristycznych i barmańskich
aula z pokazami
W pełni wyposażona aula do prezentacji i pokazów z widownią na 20 miejsc
spiżarnia
Dostęp do największej spiżarni w Polsce - zapleczem Instytutu jest hala Selgros
sala konferencyjna
Sala konferencyjna z miejscem dla 25 osób
parking
Bezpłatny parking

Nasi eksperci

  • Marek Burkacki

    Szef Kuchni Instytutu Kulinarnego Transgourmet. Związany z branżą gastronomiczną od ponad dwudziestu lat, swoją pracę rozpoczynał w warszawskim Hotelu Mercure, następnie pracował w Klubie Polskiej Rady Biznesu w Pałacu Sobańskich na stanowisku Chef de Partie. Uczestniczył w festiwalach i konkursach kulinarnych. Brał udział w tworzeniu programów kulinarnych oraz reklam telewizyjnych. W swojej karierze gotował dla najważniejszych osób w państwie, czołowych polityków i aktorów, np. Królowej Szwecji, brazylijskiego pisarza światowej sławy Paulo Coelho, Prezydenta Polski Aleksandra Kwaśniewskiego, Ministra Finansów Leszka Balcerowicza oraz innych. Ostatnie lata to praca w Hotelu Le Regina Warsaw jako Sous Chef. Obecnie pełni rolę Szefa Kuchni w Instytucie Kulinarnym Transgourmet.

  • Bartosz Peter

    Ekspert Kulinarny w Instytucie Kulinarnym Transgourmet. Zdobywca wielu tytułów i nagród w konkursach kulinarnych w Polsce i na świecie. Bezustannie kładzie nacisk na rozwój. W wolnych chwilach przygotowuje Narodową Reprezentację Kucharzy OSSKIC do startów w międzynarodowych konkursach kulinarnych. Gotowanie to dla niego czysta przyjemność, z której czerpie mnóstwo radości. Pochodzi z Wałbrzycha, gdzie rozpoczął swoją gastronomiczną przygodę. Doświadczenie zdobywał w Polsce i za granicą: Hotel Pałac Jugowice, Copernicus Toruń Hotel czy Belgijskie Centpourcent oznaczone 1* Michelin, gdzie pracował ponad 3 lata na różnych sekcjach. Swoją drogę kulinarną kształtował poprzez uczestnictwo w wielu konkursach kulinarnych w Polsce już od czasów szkoły średniej, kontynuując ją dalej poprzez pracę w różnorodnych miejscach. Od 2015 roku zaangażowany jest w pracę z Narodową Reprezentacją Kucharzy z ramienia Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni jako kapitan oraz trener drużyny juniorów. Od 2019 roku pełni funkcję Eksperta Kulinarnego Transgourmet.

    Dotychczasowe osiągnięcia:

    - Zwycięzca konkursu L’art. de la cuisine Martell 2017

    - Zwycięzca konkursu kulinarnego „Chef Culinary Cup” 2017

    - Pierwszy w historii dwukrotny zwycięzca Kulinarnego Pucharu Polski 2017/2018

    - Laureat Hermesa Poradnika Restauratora 2018 w kategorii „Młody talent”

    - Zdobywca brązowego i srebrnego medalu podczas Olimpiady Kulinarnej w Erfurcie 2016

    - Zdobywca brązowego i srebrnego medalu podczas Kulinarnego Pucharu Świata w Luxemburug 2018

    - Zdobywca dwóch srebrnych medali podczas Olimpiady Kulinarnej w Stutgarcie 2020

    - Zdobycie dwóch srebrnych medali podczas Kulinarnego Pucharu Świata w Luxemburgu 2022 jako trener drużyny juniorów.

    - Zdobycie 4 miejsca i nagrody za najlepsze danie rybne podczas Finału Global Chef Challenge 2022 w Abu Dhabi

  • Bartłomiej Gora

    Urodzony w Warszawie, absolwent Technikum gastronomicznego im. prof. Eugeniusza Pijanowskiego przy ul. Poznańskiej 6/8. Do decyzji wstąpienia na drogę gastronomiczną zmotywowała go babcia z którą gotował będąc młodym chłopcem. Nigdy nie zapomni zapachu świeżo zerwanych ziół oraz smaku owoców i warzyw zbieranych w przydomowym ogródku. Dania które przygotowywali na piecu kaflowym miały niezapomniany smak i dawały niesamowity klimat kuchni. Pierwsze szlify zawodowe zawodowe zdobywał w Hotelu Le Regina gdzie współpracował z szefem Pawłem Oszczykiem przez ponad 6 lat w restauracji La Rotisserie -mariaż kuchni polsko-francuskiej z elementami włoskimi. Kolejnym punktem na mapie gastronomicznej była Kancelaria Sejmu Rzeczypospolitej Polski. Jako zastępca Head Szefa tworzył miejsce o charakterze kuchni polskiej. Następnym miejscem jest Instytut Kulinarny Transgurmet, gdzie do dnia dzisiejszego tworzy to miejsce nieprzerwanie od powstania tego projektu. To tutaj mógł rozwinąć swoje gastronomiczne skrzydła współpracując ze świetnym zespołem profesjonalistów kierowanym przez Szefa Kuchni Marka Burkackiego. Specjalizuje się w kuchni włoskiej oraz francuskiej. Jego zainteresowania to sport, motoryzacja oraz gastronomia. Lubi dobrze i smacznie zjeść. Obecna praca daje mu dużo satysfakcji płynącej z przekazywaniem wiedzy oraz nauki którą realizuje podczas szkoleń gastronomicznych jako Doradca Kulinarny.

  • Łukasz Wódz

    Absolwent Warszawskiej Szkoły Gastronomicznej przy ul. Poznańskiej. Jego przygoda z prawdziwą kuchnią rozpoczęła się jeszcze w czasach szkolnych, kiedy odbywał praktyki w hotelu Jana III Sobieskiego (aktualnie hotel Radisson). Swoją wiedzę i doświadczenie pogłębiał pracując w Hotelu Scheraton Grand Warsaw oraz kuchni cateringowej Restauracji Belvedere również w Warszawie. W celu zdobycia nowego doświadczenia wyjechał na kilka lat do Wielkiej Brytanii gdzie miał możliwość pracy w jednej z sieci tamtejszych hoteli - Hotele Piccadilly. Od 18 lat gotuje zawodowo, uwielbia tradycje i korzenie kuchni polskiej, ale jest przy tym również pasjonatem kuchni włoskiej. W roku 2022 brał udział w kulinarnym konkursie „Mistrzostwa Polski w serwowaniu baraniny”, zdobył I miejsce, co zapewniło mu udział w „Kulinarnym Pucharze Polski”.Mimo, iż prowadzi szkolenia dla profesjonalistów jego największym wyzwaniem jest sprostać wymaganiom najmłodszych członków rodziny. W chwili obecnej jest głównie związany z gastronomią w Warszawie i okolicach. Od 5 lat pracuje jako Doradca Kulinarny w Instytucie Kulinarnym Transgourmet. Wolnymi chwilami poświęca czas na wyroby domowe oraz interesuje się miksologią, pairingiem i sensoryką.

  • Zuzanna Kamińska

    Pochodzi z Białegostoku, pierwsze kroki w gastronomii spowodowane były przypadkiem a przerodziły się w pomysł na życie. Związana z branżą food&beverage od 16 roku życia. Pierwsze miejsca na mapie gastro to cocktailbary łączące klasykę z nowowczesnym podejściem do produktu. Uważa że kluczem do prowadzenia dobrze prosperującej gastronomii jest przede wszystkim gościnność i ją stawia na pierwszym miejscu. Jej pasją jest sommelierstwo, w wyniku czego ukończyła 2 stopień szkolenia w międzynarodowej szkole Sommelierów WSET zakończony egzaminem. W winie najbardziej poszukuje tożsamości terroir z tym co mamy w kieliszku, chętnie sięga po wina Polskie, Czeskie, Słowackie a przede wszystkim naturalne i dzikie. Prywatnie fanka Formuły 1, zwolenniczka zdrowego trybu życia oraz nieoczywistych połączeń kuchni fine dineingowej ze street foodem. Aktualnie prowadzi szkolenia baristyczne oraz sommelierskie w Instytucie Kulinarnym Transgourmet oraz zajmuje się koordynacją Restauracji Brasserie Selgros w Piasecznie i Siedlcach.

Obejrzyj Instytut Kulinarny

Galeria