post image

Zmagania młodych Kucharzy w Instytucie Kulinarnym Transgourmet

10 marca w Instytucie Kulinarnym Transgourmet podczas Pierwszego Kulinarnego Pucharu Polskiego Mięsa Wieprzowego i Wołowego zmierzyło się dziesięć dwuosobowych zespołów reprezentujących szkoły gastronomiczne z całej Polski. Organizatorem konkursu był Związek POLSKIE MIĘSO.

Zadaniem młodych adeptów sztuki kulinarnej było przygotowanie dania głównego z wykorzystaniem wybranego rodzaju polskiego mięsa wieprzowego i wołowego, a także produktów regionalnych oraz sezonowych.

Zwycięska drużyna – Maja Siebert i Patryk Jankowski, przygotowali Ballotine, z wykorzystaniem szynki wędzonej, palonego siana, pyry z gzikiem, shimeji, demi glace z borówką brusznicą. Maja i Patryk reprezentowali Zespół Szkół im. Gen. Dezyderego Chłapowskiego w Bolechowie, Technikum w Murowanej Goślinie.

Wszystkim uczestnikom dziękujemy za udział w konkursie i gratulujemy.

Instytut Kulinarny Transgourmet to doskonałe miejsce do organizacji konkursów kulinarnych, warsztatów gastronomicznych, a także imprez integracyjnych. Dzięki wykwalifikowanej kadrze i doskonałemu zapleczu kuchennemu Instytut Kulinarny Transgourmet gwarantuje niezapomniane wrażenia.

-->