post image

Techniki „No waste” – kolejne warsztaty w Instytucie Kulinarnym za nami

Kolejne owocne warsztaty za nami. 19 stycznia w Instytucie Kulinarnym Transgourmet odbyły się indywidualne warsztaty kulinarne o tematyce „No Waste”.

Podczas zajęć uczestnicy mieli okazję poznać różne sposoby na minimalizację marnowania żywności. Nasi doświadczeni eksperci kulinarni przekazali wiele praktycznych wskazówek, jak wykorzystać każdy składnik w kuchni, a także jak zapobiegać wyrzucaniu żywności poprzez właściwe planowanie zakupów.

Podczas warsztatów przygotowaliśmy wiele pysznych dań: prażynkę ryżową z majonezem z dodatkiem ziół, krokiety z kurczaka z dipem ranczerskim z chili, zupę miso na wywarze z pieczonego kurczaka z jajkiem i olejem z palonego czosnku, a także tacos z kurczakiem w stylu meksykańskim.

Cieszymy się, że mogliśmy zorganizować tak wartościowe zajęcia i przekazać uczestnikom tajniki wiedzy oraz umiejętności. Zachęcamy do śledzenia naszych profili na Facebooku i Instagramie, gdzie na bieżąco informujemy o organizowanych przez nas warsztatach kulinarnych.

-->