Smaczna kuchnia bezglutenowa z BALVITEN
Wraz z naszym dostawcą, BALVITEN, liderem na polskim rynku producentów żywności skierowanej do potrzeb chorych na celiakię, fenyloketonurię i cierpiących na nietolerancję glutenu, zorganizowaliśmy warsztaty przybliżające kuchnię bezglutenową. Celem naszego szkolenia było pokazanie zaproszonym Klientom i Doradcom Klienta, że dieta pozbawiona glutenu nie musi być codziennym wyrzeczeniem i przymusem odmawiania sobie ulubionych dań.
Podczas spotkania uczestnicy zapoznali się z wiedzą dot. schorzeń związanych z nietolerancją glutenu oraz przygotowali wspólne dania. Powstały m.in. kremowe volute z dyni z groszkiem ptysiowym aromatyzowanym sezamem czy pizza neapolitana, jak również klasyczny burger z soczystą wołowiną i sezonowymi warzywami. Uczestnicy otrzymali pakiet produktów do przetestowania we własnej kuchni.
Zachęcamy do kontaktu i wspólnych działań w przestrzeni Instytutu Kulinarnego.