![post image](https://instytut-kulinarny.pl/wp-content/uploads/2023/02/IMG20230127104523-scaled.jpg)
Przygoda z gotowaniem – szkolenie kulinarne dla uczniów szkoły gastronomicznej
Kilka dni temu gościliśmy uczniów naszej partnerskiej szkoły – ZSG z ul. Poznańskiej w Warszawie. Części z nich pokazaliśmy, jak przyrządzać ryby i owoce morza. Pod czujnym okiem Bartłomieja Gory i Łukasza Wódza uczestnicy nabyli wiedzę na temat asortymentu i technik kulinarnych, a także przygotowali tatara z łososia z majonezem chipotle, sałatkę wakame oraz makaron z owocami morza z fenelem i cukinią baby. Pozostali wraz z naszą baristką, Zuzanną Kamińską ukończyli profesjonalne szkolenie baristyczne. Wiedza uczniów została sprawdzona po każdym ze szkoleń – najlepsi otrzymali nagrody.
![](https://instytut-kulinarny.pl/wp-content/uploads/2023/02/820361242723426070.jpg)
![](https://instytut-kulinarny.pl/wp-content/uploads/2023/02/1146011283655210426.jpg)
![](https://instytut-kulinarny.pl/wp-content/uploads/2023/02/6413713804992917126.jpg)
![](https://instytut-kulinarny.pl/wp-content/uploads/2023/02/IMG20230127103158-1024x768.jpg)
![](https://instytut-kulinarny.pl/wp-content/uploads/2023/02/IMG20230127103215-1024x768.jpg)
![](https://instytut-kulinarny.pl/wp-content/uploads/2023/02/IMG20230127104523-1024x768.jpg)
![](https://instytut-kulinarny.pl/wp-content/uploads/2023/02/IMG20230127135355-1024x467.jpg)