post image

Nadkomplet uczestników na szkoleniu w naszym Instytucie!

Instytut Kulinarny Transgourmet po raz kolejny zorganizował niezwykłe warsztaty kulinarne Fine Dining dla miłośników gotowania. Podczas szkolenia, pasjonaci sztuki kulinarnej mieli okazję zapoznać się z niekonwencjonalnymi składnikami, wykwintnymi kompozycjami potraw, a także wyjątkową jakością surowców i perfekcyjnym wykonaniem. Warsztaty prowadzili eksperci Instytutu: Bartosz Peter i Łukasz Wódz.

Uczestnicy zostali wprowadzeni w świat nowoczesnej kuchni Fine Dining, gdzie podczas intensywnego szkolenia nauczyli się przygotowywać potrawy takie jak: tatar z jelenia z majonezem lubczykowym, piklowaną szalotką, flat bread oraz kawior grzybowy, krem z zielonych szparagów z jajem parfait, kremowymi ziemniakami z truflą oraz tournedos z polędwiczki wieprzowej z puree z selera, sałatką Waldorf oraz demi glace z czerwonym winem. To zadanie wymagało skupienia, precyzji i cierpliwości.

Dzięki zdobytej wiedzy uczestnicy szkolenia będą w stanie przygotować wyjątkowe dania, zaskoczyć swoich bliskich oraz zaimponować swoim umiejętnościami podczas rodzinnych uroczystości i spotkań towarzyskich.

Dołącz do grona pasjonatów i poznaj najnowsze trendy w sztuce gotowania podczas warsztatów organizowanych przez doświadczonych i uznanym szefów kuchni. Spędzisz czas aktywnie i zyskasz nowe umiejętności, które przyczynią się do podniesienia poziomu Twoich kulinarnych osiągnięć.

Do zobaczenia na najbliższych warsztatach!

-->