post image

Mistrzostwa Smaku – Konkurs Kulinarny dla Pracowników Transgourmet Polska rozstrzygnięty!

Finałowy etap pierwszego konkursu kulinarnego dla pracowników Transgourmet Polska odbył się w Instytucie Kulinarnym Transgourmet 15 czerwca. Uczestnicy zaprezentowali niezwykłe zdolności kulinarne oraz oszałamiającą kreatywność na najwyższym poziomie!

Zmagania kulinarne zorganizowane przez Transgourmet Polska dla Pracowników składały się z dwóch emocjonujących etapów. Eliminacje konkursu odbyły się w formie online, gdzie uczestnicy mieli okazję zaprezentować swoje umiejętności, tworząc popisowe danie na bazie wieprzowiny, z obowiązkowym dodatkiem gruszki lub korzenia selera. 77 zgłoszeń, ich różnorodność, a także kreatywność przygotowanych dań zaskoczyły jury, zatem wybór finalistów był niezwykle trudny.

15 czerwca Instytut Kulinarny Transgourmet stał się miejscem finałowej, kulinarnej batalii, gdzie aromaty, smaki i pasja rozkwitły na najwyższym poziomie. Zadaniem finałowym było przygotowanie popisowego dania na bazie ryb lub owoców morza, z dodatkami skrobiowymi i warzywnymi.

Na gotowanie uczestnicy finału mieli półtorej godziny.  Potrawy pod względem smaku, oryginalności dania i znajomości technik kulinarnych oceniał zespół Instytutu Kulinarnego Transgourmet w składzie: Bartosz Peter, Marek Burkacki, Łukasz Wódz i Krzysztof Wodziński.

Dorada z waniliowym sosem tahitańskim, w towarzystwie puree z batata i salsy z mango, jalapeno i mięty przygotowana przez Michała Trzeplę z hali Selgros Kraków, zachwyciła jury i zwyciężyła w konkursie! Drugie miejsce zajęła Beata Putkiewicz z Biura Centralnego w Poznaniu, natomiast trzecie miejsce przypadło Danielowi Rybkowskiemu z hali Selgros Siedlce. Nagrody dla laureatów również były wyjątkowe. Zdobywca pierwszego miejsca, otrzymał bon Selgros o wartości 3000 zł, laureatka  zajmująca drugie miejsce, została nagrodzona bonem Selgros o wartości 2000 zł, a zdobywca trzeciego miejsca, otrzymał bon Selgros o wartości 1000 zł.

Wszyscy finaliści konkursu zostali uhonorowani atrakcyjnymi nagrodami. Każdy z uczestników finału otrzymał robot planetarny Kenwood, który umożliwi dalsze doskonalenie umiejętności kulinarnych w domowym zaciszu. Dodatkowo wszyscy finaliści otrzymał bon Selgros o wartości 500 zł na zakup niezbędnych produktów do ćwiczeń.

Konkurs Kulinarny Mistrzostwa Smaku był doskonałą okazją dla pracowników Transgourmet Polska, aby zaprezentować swoje umiejętności, eksperymentować z kulinarnymi inspiracjami i wspólnie czerpać radość z tworzenia niezwykłych dań. Nasza firma aktywnie angażuje się w rozwój gastronomii, dając temu wyraz poprzez promowanie pasji kulinarnej i wspieranie rozwoju talentów wśród swoich pracowników. Dostarczamy wysokiej jakości produkty i usługi dla branży gastronomicznej, ale również aktywnie współpracujemy z Szefami Kuchni i Restauratorami, aby rozwijać i wynieść sztukę kulinarną na wyższy poziom.

Bardzo dziękujemy wszystkim Pracownikom, którzy wzięli udział w eliminacjach za tak liczny udział, a laureatom konkursu oraz wszystkim finalistom serdecznie gratulujemy!

-->