post image

Zanurz się w smakach ryb i owoców morza 

Za nami niezwykłe Warsztaty Kulinarne „Ryby i Owoce Morza”. Uczestnicy mieli okazję odkryć, jak zdrowe, smaczne i lekkie mogą być potrawy z ryb i owoców morza.

Profesjonalne szkolenie, prowadzone przez wykwalifikowany zespół trenerów i ekspertów kulinarnych: Bartosza Petera, Marka Burkackiego, Bartłomieja Gorę, Łukasza Wodza i Zuzannę Kamińską, dostarczyło uczestnikom nie tylko wiedzy teoretycznej, ale również praktycznych umiejętności. 

Program warsztatów obejmował: naukę różnych technik: poszetowania, solenia, wędzenia, pieczenia w soli, smażenia, emulsji; wiedzę teoretyczną na temat podziału ryb oraz dostępności sezonowej, wykorzystanych technik i produktów, a także zapoznanie się z recepturami oraz gotowanie. 

Uczestnicy warsztatów przygotowali: pstrąga z sałatką z ziemniakami, przegrzebki z chorizo, brokułem, chilli i limonką oraz doradę pieczoną w soli z sałatką z pomidorów i szpinaku z emulsją szafranowo-kawową.    

Dziękujemy wszystkim uczestnikom za udział i wspólne kulinarne odkrycia. Już nie możemy się doczekać kolejnych warsztatów!