post image

Wyjątkowe warsztaty w Instytucie Kulinarnym Transgourmet: Degustacja Whisky i warsztaty kulinarne

Nie tylko dobre wino łączy się z wykwintnym posiłkiem. Miłośników whisky oraz poszukiwaczy nowych doznań kulinarnych i smakowych zapraszamy na wyjątkowe wydarzenie — degustację whisky prowadzoną przez Brand Ambasadora Janusza Lemiesza, połączoną z warsztatami kulinarnymi.

To jedyna taka okazja, by połączyć pasję do whisky z kulinarną przygodą. Przygotuj się na wyjątkowe wydarzenie, pełne ciekawych smaków i niebanalnych połączeń, które pobudzą Twoje zmysły. Podczas warsztatów zdobędziesz wiedzę od ekspertów w swojej dziedzinie, co pozwoli Ci poszerzyć swoje horyzonty smakowe.

Program wydarzenia

W pierwszej części warsztatów uczestnicy przygotują dania pod okiem doświadczonych kucharzy. W menu na ten wyjątkowy dzień przewidziano smaki, które idealnie współgrają ze smakiem whisky. Są to:

· Tatar z podwędzanej polędwicy wołowej, szalotka, domowe pikle, krem z gorzką czekoladą i przyprawami korzennymi – (dym, wędzenie, przyprawy korzenne: cynamon, imbir, goździk, gorzka czekolada);

· Pieczony burak z serem blue, karmelizowane orzechy włoskie, marynowane gruszki – (słodycz buraka i gruszki, intensywność i słoność sera, ziemistość orzechów);

· Grilowany łosoś w przyprawie 5 smaków z sałatką wakame i ogórkiem – (morsko, słodki smak ryby, świeżość ogórka zbalansowana aromatem prażonego sezamu).

W drugiej części odbędzie się prelekcja i degustacja whisky. Tego wyjątkowego wieczoru będzie można posmakować czterech wyjątkowych whisky: trzech z destylarni Glendalough oraz jednej Bearface. Do tego zaplanowano degustację Finlandii wraz z warsztatem barmańskim i opcją koktajlową.

To jedyna taka okazja w tym roku, by połączyć pasję do whisky z kulinarną przygodą. Zarezerwuj swoje miejsce już dziś i doświadcz niezwykłego połączenia smaków!

Zapisy: Degustacja Whisky i warsztaty kulinarne [23.08.2024, godz.16:00] – Instytut Kulinarny Transgourmet (instytut-kulinarny.pl)

Data: Piątek, 23 sierpnia 2024 r.

Godzina: 16:00 – 20:00

Miejsce: Instytut Kulinarny Transgourmet

Cena: 299 zł