Wyjątkowe warsztaty w Instytucie Kulinarnym Transgourmet: Degustacja Whisky i warsztaty kulinarne
Nie tylko dobre wino łączy się z wykwintnym posiłkiem. Miłośników whisky oraz poszukiwaczy nowych doznań kulinarnych i smakowych zapraszamy na wyjątkowe wydarzenie — degustację whisky prowadzoną przez Brand Ambasadora Janusza Lemiesza, połączoną z warsztatami kulinarnymi.
To jedyna taka okazja, by połączyć pasję do whisky z kulinarną przygodą. Przygotuj się na wyjątkowe wydarzenie, pełne ciekawych smaków i niebanalnych połączeń, które pobudzą Twoje zmysły. Podczas warsztatów zdobędziesz wiedzę od ekspertów w swojej dziedzinie, co pozwoli Ci poszerzyć swoje horyzonty smakowe.
Program wydarzenia
W pierwszej części warsztatów uczestnicy przygotują dania pod okiem doświadczonych kucharzy. W menu na ten wyjątkowy dzień przewidziano smaki, które idealnie współgrają ze smakiem whisky. Są to:
· Tatar z podwędzanej polędwicy wołowej, szalotka, domowe pikle, krem z gorzką czekoladą i przyprawami korzennymi – (dym, wędzenie, przyprawy korzenne: cynamon, imbir, goździk, gorzka czekolada);
· Pieczony burak z serem blue, karmelizowane orzechy włoskie, marynowane gruszki – (słodycz buraka i gruszki, intensywność i słoność sera, ziemistość orzechów);
· Grilowany łosoś w przyprawie 5 smaków z sałatką wakame i ogórkiem – (morsko, słodki smak ryby, świeżość ogórka zbalansowana aromatem prażonego sezamu).
W drugiej części odbędzie się prelekcja i degustacja whisky. Tego wyjątkowego wieczoru będzie można posmakować czterech wyjątkowych whisky: trzech z destylarni Glendalough oraz jednej Bearface. Do tego zaplanowano degustację Finlandii wraz z warsztatem barmańskim i opcją koktajlową.
To jedyna taka okazja w tym roku, by połączyć pasję do whisky z kulinarną przygodą. Zarezerwuj swoje miejsce już dziś i doświadcz niezwykłego połączenia smaków!
Data: Piątek, 23 sierpnia 2024 r.
Godzina: 16:00 – 20:00
Miejsce: Instytut Kulinarny Transgourmet
Cena: 299 zł