post image

Warsztaty kuchni włoskiej w Instytucie Kulinarnym

Za nami kolejne wyjątkowe szkolenie w Instytucie Kulinarnym Transgourmet. Tym razem na warsztat wzięliśmy uwielbianą przez smakoszy na całym świecie kuchnię włoską! 

Podczas wydarzenia prowadzonego przez doświadczonych Szefów Kuchni Bartosza Petera, Łukasza Wodza i Bartłomieja Gorę uczestnicy przyrządzali specjały rodem prosto z Italii.  
 
Komplet w studio świadczy o wielkim zainteresowaniu i zaangażowaniu naszych gości.   
 
Podczas warsztatów mieli oni okazję wspólnie przygotować wyśmienite dania: prawdziwie włoską pizzę, Torteloni z krewetkami i ricottą z pomidorkami cherry i koprem włoskim oraz Saltimbocca ala Romana z kurczaka z gnocci z rukolą. 
 
Pyszne jedzenie uzupełniliśmy porcją dobrego humoru i przyjaznej atmosfery. Wszyscy uczestnicy mogli poczuć przypływ inspiracji. Mamy nadzieję, że chętnie podzielą się swoimi wrażeniami i doświadczeniem z innymi.  
 
Dziękujemy za wspólnie spędzony czas i już teraz nie możemy się doczekać kolejnych warsztatów w naszym Instytucie!