Warsztaty kuchni włoskiej w Instytucie Kulinarnym
Za nami kolejne wyjątkowe szkolenie w Instytucie Kulinarnym Transgourmet. Tym razem na warsztat wzięliśmy uwielbianą przez smakoszy na całym świecie kuchnię włoską!
Podczas wydarzenia prowadzonego przez doświadczonych Szefów Kuchni Bartosza Petera, Łukasza Wodza i Bartłomieja Gorę uczestnicy przyrządzali specjały rodem prosto z Italii.
Komplet w studio świadczy o wielkim zainteresowaniu i zaangażowaniu naszych gości.
Podczas warsztatów mieli oni okazję wspólnie przygotować wyśmienite dania: prawdziwie włoską pizzę, Torteloni z krewetkami i ricottą z pomidorkami cherry i koprem włoskim oraz Saltimbocca ala Romana z kurczaka z gnocci z rukolą.
Pyszne jedzenie uzupełniliśmy porcją dobrego humoru i przyjaznej atmosfery. Wszyscy uczestnicy mogli poczuć przypływ inspiracji. Mamy nadzieję, że chętnie podzielą się swoimi wrażeniami i doświadczeniem z innymi.
Dziękujemy za wspólnie spędzony czas i już teraz nie możemy się doczekać kolejnych warsztatów w naszym Instytucie!