Eventy

Szczegóły szkolenia

Temat: Warsztaty Kulinarne „Ryby i Owoce Morza” [SPRZEDANE]

Opis:

Zdrowe, smaczne, lekkie… jakie jeszcze mogą być potrawy, przygotowywane z wykorzystaniem ryb i owoców morza? Przekonaj się podczas Warsztatów Kulinarnych “Ryby i Owoce Morza” w Warszawie (okolice)! Profesjonalne szkolenie, prowadzone przez kapitana Kadry Narodowej Kucharzy i zespół Transgourmet, podpowie, jak przygotowywać najlepsze potrawy i zaskakiwać smakiem – siebie i swoich Gości. Odkryj na nowo ten rodzaj kuchni!

 

Czego dowiem się na warsztatach?
Warsztaty obejmują naukę różnych technik: poszetowania, solenia, wędzenia, pieczenia w soli, smażenia, emulsji.
Elementy szkolenia na warsztatach: wiedza teoretyczna na temat podziału ryb oraz dostępności sezonowej, wykorzystanych technik i produktów, zapoznanie się z recepturami, praktyka – samodzielne złożenie dań z surowców i półproduktów/ produktów gotowych.

 

Ile czasu potrwa przeżycie?
Warsztaty Kulinarne “Ryby i Owoce Morza” potrwają 3-4 godziny.

 

Jak wygląda przykładowe menu, które nauczę się przygotowywać?
Przykładowe menu prezentuje się następująco:
– Pstrąg z sałatką z ziemniakami;
– Łosoś podwędzany na ciepło, bliny, sałatka z koperkiem, grejpfrut, szparagi;
– Przegrzebki, chorizo, brokuł, chilli, limonka;
– Dorada pieczona w soli z sałatką z pomidorów i szpinaku z emulsją szafranowo-kawową;
– Dorsz karmelizowany z miodem i cytryną, royal z selera, sałatka z lubczykiem.

 

Kto prowadzi warsztaty?
Warsztaty prowadzone zostaną przez wykwalifikowany zespół Trenerów i Ekspertów Kulinarnych: Bartosza Petera, Marka Burkackiego, Bartłomieja Gorę, Łukasza Wodza i Zuzannę Kamińską.

Koszt 
299 zł/osobę

Zapisz się