Eventy

Szczegóły szkolenia

Temat: Warsztaty Kulinarne „Potrawy Sezonowe” [SPRZEDANE]

Opis:

Kuchnia sezonowa zaskakuje świeżością i pełnym smakiem. Jest niezwykle różnorodna, dzięki czemu każdy znajduje w niej potrawy, które zachwycają. Wybierz się na Warsztaty Kulinarne “Potrawy Sezonowe” w Warszawie (okolice) i odkryj bogactwo potraw, przygotowywanych z sezonowych składników. Warsztaty poprowadzi Bartosz Peter, czyli kapitan Kadry Narodowej Kucharzy wraz z zespołem Instytutu Transgourmet. Dowiesz się, jak wykorzystywać składniki sezonowe i przygotowywać przepyszne, wykwintne dania!

 

Czego dowiem się na warsztatach?
Warsztaty obejmują naukę różnych technik: smażenia, pieczenia, emulsji i przygotowywania sosów.
Elementy szkolenia na warsztatach: wiedza teoretyczna na temat sezonowości produktów, trendów w gastronomi, możliwości zagospodarowania resztek produktów, wykorzystanych technik , zapoznanie się z recepturami, praktyka – samodzielne złożenie dań z surowców i półproduktów/ produktów gotowych.

 

Ile czasu potrwa przeżycie?
Warsztaty Kulinarne “Potrawy Sezonowe” potrwają 3-4 godziny.

 

Jak wygląda przykładowe menu, które nauczę się przygotowywać?
Przykładowe menu prezentuje się następująco:
– Półgęsek z serem wędzonym, karmelizowany pasternak, musztarda francuska;
– Kozi ser zapiekany, brukiew, gruszka;
– Krem z topinamburu;
– Kaczka z brukselką i jarmużem;
– Krem bawarski z jabłkami i cynamonem.

 

Kto prowadzi warsztaty?
Warsztaty prowadzone są przez kapitana Kadry Narodowej Kucharzy – Bartosza Petera oraz zespół Instytutu Kulinarnego Transgourmet.

Koszt 
299 zł/osobę

 

Zapisz się