Eventy

Szczegóły szkolenia

Temat: Warsztaty Kulinarne „No Waste” [SPRZEDANE]

Opis:

Marnowanie jedzenia to globalny problem, który każdy z nas może zauważyć we własnym domu. Kompletnie nie masz pomysłu, jak wykorzystywać składniki “do maksimum” i przyrządzać doskonałe dania z tego, co zostało? Warsztaty Kulinarne “No Waste” w Warszawie (okolice) są dla Ciebie! Planowanie, umiejętne gotowanie i przyrządzanie świetnych potraw – nie wierzysz, że może to iść ze sobą w parze? Zapraszamy do Instytutu Kulinarnego Transgourmet!

 

Czego dowiem się na warsztatach?
Warsztaty obejmują naukę różnych technik: filetowania, trybowania, wędzenia, emulsji, przygotowywania sosów i zup.
Elementy szkolenia na warsztatach: wiedza teoretyczna na temat trendu no waste, wykorzystanych technik i produktów, zapoznanie się z recepturami, praktyka – samodzielne złożenie dań z surowców i półproduktów/ produktów gotowych.

 

Ile czasu potrwa przeżycie?
Warsztaty Kulinarne “No Waste” potrwają 3-4 godziny.

 

Jak wygląda przykładowe menu, które nauczę się przygotowywać?
Przykładowe menu prezentuje się następująco:
– Tatar z łososia w wersji azjatyckiej z białą rzodkwią;
– Łosoś podwędzany z blinami;
– Pulled z udek na brioche z musztardą pomidorową i serem cheddar;
– Filet z kurczaka z warzywami w emulsji maślanej;
– Zupa z pieczonego kurczaka z mlekiem kokosowym i curry.

 

Kto prowadzi warsztaty?
Warsztaty prowadzone są przez kapitana Kadry Narodowej Kucharzy – Bartosza Petera oraz zespół Instytutu Kulinarnego Transgourmet.

 

Koszt 
299 zł/osobę

Zapisz się