Eventy

Szczegóły szkolenia

Temat: Warsztaty Kulinarne „Kuchnia Włoska” [26.02, godz. 18:00]

Opis:

Wystarczy, że powiemy: pizza i makaron, a wszyscy już wiedzą, że musi chodzić o kuchnię włoską. Od dawna marzysz, by nauczyć się przyrządzać potrawy najpopularniejszej kuchni świata? Wybierz się na Warsztaty Kulinarne “Kuchnia Włoska” do Warszawy (okolice) i odkryj wyjątkowy smak oraz aromat włoskich potraw. Pomoże Ci w tym doświadczony zespół z Instytutu Kulinarnego Transgourmet oraz kapitan Kadry Narodowej Kucharzy – Bartosz Peter. Warsztaty nauczą się wszystkiego o kuchni włoskiej – w teorii i praktyce!

Czego dowiem się na warsztatach?
Warsztaty obejmują naukę różnych technik: wyrabiania ciasta, podstawy sosów, przygotowywania makaronu.
Elementy szkolenia na warsztatach: wiedza, zapoznanie się z recepturami, praktyka – samodzielne złożenie dań z surowców i półproduktów/ produktów gotowych.

 

Ile czasu potrwa przeżycie?
Warsztaty Kulinarne “Kuchnia Włoska” potrwają 3-4 godziny.

 

Jak wygląda przykładowe menu, które nauczę się przygotowywać?
Przykładowe menu prezentuje się następująco:
– Bruschetta z rukolą, pomidorem i serem gorgonzola;
– Ravioli z ricottą i szpinakiem w sosie z palonego masła z cytryną;
– Sałatka Cezar;
– Tagliatelle puttanesca;
– Pizza – podstawy, ciasto, sos, dodatki.

 

Kto prowadzi warsztaty?
Warsztaty prowadzone zostaną przez wykwalifikowany zespół Trenerów i Ekspertów Kulinarnych: Bartosza Petera, Marka Burkackiego, Bartłomieja Gorę, Łukasza Wodza i Zuzannę Kamińską.

 

Koszt 
299 zł/osobę

Zapisz się