Eventy

Szczegóły szkolenia

Temat: Warsztaty Kulinarne „Finger Food” [SPRZEDANE]

Opis:

ZAŁOŻENIEM jest zaprezentowanie małych efektownych przekąsek które w można wyczarować w zaciszu własnego domu, a które w znaczny sposób uatrakcyjnią rodzinne spotkania, czas spędzony z przyjaciółmi czy drobne uroczystości

 

TECHNIKI których użyjemy podczas wspólnego gotowania to smażenie punktowe, blanszowanie, smażenie, emulsje oraz obróbka cieplna w cyrkulatorze

 

ELEMENTY SZKOLENIA wiedza teoretyczna na temat użytych produktów, omówienie technik kulinarnych oraz bezpośrednie ich użycie podczas szkolenia na stanowiskach treningowych

 

Jak wygląda przykładowe menu, które nauczę się przygotowywać?

 

– Mini ptysie wytrawne z kremem grzybowym i piklami

– Pate z wątróbki gęsiej w pistacjach na krakersie z konfiturą z figi

– Serniczek z parmezanu w kruszonce z szynki pameńskiej z żelem pomidorowym

– Terina z brokułów z wakame z majonezm z czarnego czosnku

– Tartaletki z tuńczykiem marynowanym w sosie sojowym z sałatką z piklowanego selera

– Chipsy nori z mulami i szafranem

– Rillets z kaczki na toście pszennym z marynowanymi grzybkami

– Canneloni z cukinii z kremowym kozim serem na karmelizowanej cebuli i selerze

– Mini pannacotta z kalarepy z salsą z ogórkiem i chilli

 

 

Kto prowadzi warsztaty?
Warsztaty prowadzone zostaną przez wykwalifikowany zespół Trenerów i Ekspertów Kulinarnych: Bartosza Petera, Marka Burkackiego, Bartłomieja Gorę, Łukasza Wodza i Zuzannę Kamińską.

 

Koszt 
299 zł/osobę

Zapisz się