Eventy
Szczegóły szkolenia
Temat: Warsztaty Kulinarne „Finger Food” [SPRZEDANE]
Opis:
ZAŁOŻENIEM jest zaprezentowanie małych efektownych przekąsek które w można wyczarować w zaciszu własnego domu, a które w znaczny sposób uatrakcyjnią rodzinne spotkania, czas spędzony z przyjaciółmi czy drobne uroczystości
TECHNIKI których użyjemy podczas wspólnego gotowania to smażenie punktowe, blanszowanie, smażenie, emulsje oraz obróbka cieplna w cyrkulatorze
ELEMENTY SZKOLENIA wiedza teoretyczna na temat użytych produktów, omówienie technik kulinarnych oraz bezpośrednie ich użycie podczas szkolenia na stanowiskach treningowych
Jak wygląda przykładowe menu, które nauczę się przygotowywać?
– Mini ptysie wytrawne z kremem grzybowym i piklami
– Pate z wątróbki gęsiej w pistacjach na krakersie z konfiturą z figi
– Serniczek z parmezanu w kruszonce z szynki pameńskiej z żelem pomidorowym
– Terina z brokułów z wakame z majonezm z czarnego czosnku
– Tartaletki z tuńczykiem marynowanym w sosie sojowym z sałatką z piklowanego selera
– Chipsy nori z mulami i szafranem
– Rillets z kaczki na toście pszennym z marynowanymi grzybkami
– Canneloni z cukinii z kremowym kozim serem na karmelizowanej cebuli i selerze
– Mini pannacotta z kalarepy z salsą z ogórkiem i chilli
Kto prowadzi warsztaty?
Warsztaty prowadzone zostaną przez wykwalifikowany zespół Trenerów i Ekspertów Kulinarnych: Bartosza Petera, Marka Burkackiego, Bartłomieja Gorę, Łukasza Wodza i Zuzannę Kamińską.
Koszt
299 zł/osobę