Eventy
Szczegóły szkolenia
Temat: [DLA PROFESJONALISTÓW] Szkolenie dla przyszłych Sędziów w konkursach kulinarnych [SPRZEDANE]
Opis:
Szkolenie z przygotowywania i oceny dań konkursowych z międzynarodowymi standardami WORLDCHEFS® obejmuje zarówno teoretyczną jak i praktyczną część, podczas której zapoznasz się z kryteriami i systemami oceny jakimi posługują się międzynarodowi sędziowie konkursowi. Dzięki szkoleniu zdobędziesz wiedzę, która pozwoli Ci zrozumieć na czym polega obiektywna ocena pracy konkursowej oraz uniknąć błędów w przyszłości. Szkolenie zakończone będzie częścią praktyczną, podczas której uczestnicy przygotują mistrzowskie dania Narodowej Reprezentacji Kucharzy prezentowane Sędziom podczas startów w Olimpiadzie Kulinarnej w Stuttgarcie, Kulinarnym Pucharze Świata w Luxemburgu czy Global Chef Challenge w Abu Dhabi. Gotuj i oceniaj jak Mistrz!
Szkolenie będzie prowadzone przez wybrane osoby z grona wykwalifikowanych Sędziów oraz Zawodników, którzy na co dzień mają do czynienia z pracą na bardzo wysokich, międzynarodowych standardach.
- Joanna Ochniak – Hot Kitchen & Culinary Art Continental Judge B
- Marcin Gruszka – Hot Kitchen & Culinary Art Regional Judge B
- Michał Świerad – Pastry Arts Competition Seminary
- Bartosz Peter – Poland National Culinary Team Captain
1 Dzień – Część teoretyczna, wstęp do części praktycznej godz. 10:00 – 18:00
Część Teoretyczna, godz. 10:00 – 15:00
- Przyjazd osób – śniadanie
- Krótkie przedstawienie się
- Teoria: część I
- Przerwakawowa
- Teoria: część II
- Lunch
Wstęp do części praktycznej, godz. 15:00 – 18:00
- Omówienie menu
- Omówienie technik i metod
- Przygotowanie Mise en place
2 Dzień – Część praktyczna, godz. 9:00 – 16:00
- Przygotowanie kompletnego 3 daniowego menu konkurencji Hot Kitchen: przekąska ciepła rybna, danie główne mięsne, deser z 3 komponentami.
Szkolenie w miesiącach lipiec – sierpień, dokładny termin do ustalenia z Trenerami
Dokładne menu zostanie przesłane do uczestników którzy zdecydują się na udział w konkursie
Obowiązuje przedpłata 500 zł
Maksymalna ilość osób 20 osób
Wstępnie możliwe terminy – w zależności od ilości zgłoszeń na poszczególny termin
10-11 lipiec
07-08 sierpień
21-22 sierpień
CENA:
Szkolenie dwudniowe
wraz z zakwaterowaniem
1 nocleg wraz z wyżywieniem 2.500 zł netto od osoby.