Eventy

Szczegóły szkolenia

Temat: [DLA PROFESJONALISTÓW] Szkolenie dla przyszłych Sędziów w konkursach kulinarnych [SPRZEDANE]

Opis:

Szkolenie z przygotowywania i oceny dań konkursowych z międzynarodowymi standardami WORLDCHEFS® obejmuje zarówno teoretyczną jak i praktyczną część, podczas której zapoznasz się z kryteriami i systemami oceny jakimi posługują się międzynarodowi sędziowie konkursowi. Dzięki szkoleniu zdobędziesz wiedzę, która pozwoli Ci zrozumieć na czym polega obiektywna ocena pracy konkursowej oraz uniknąć błędów w przyszłości. Szkolenie zakończone będzie częścią praktyczną, podczas której uczestnicy przygotują mistrzowskie dania Narodowej Reprezentacji Kucharzy prezentowane Sędziom podczas startów w Olimpiadzie Kulinarnej w Stuttgarcie, Kulinarnym Pucharze Świata w Luxemburgu czy Global Chef Challenge w Abu Dhabi. Gotuj i oceniaj jak Mistrz!

 

Szkolenie będzie prowadzone przez wybrane osoby z grona wykwalifikowanych Sędziów oraz Zawodników, którzy na co dzień mają do czynienia z pracą na bardzo wysokich, międzynarodowych standardach.

  • Joanna Ochniak – Hot Kitchen & Culinary Art Continental Judge B
  • Marcin Gruszka – Hot Kitchen & Culinary Art Regional Judge B
  • Michał Świerad – Pastry Arts Competition Seminary
  • Bartosz Peter – Poland National Culinary Team Captain

 

1 Dzień – Część teoretyczna, wstęp do części praktycznej  godz. 10:00 – 18:00

Część Teoretyczna, godz.  10:00 – 15:00

  • Przyjazd osób – śniadanie
  • Krótkie przedstawienie się
  • Teoria: część I
  • Przerwakawowa
  • Teoria: część II
  • Lunch

 

Wstęp do części praktycznej, godz.  15:00 – 18:00

  • Omówienie menu
  • Omówienie technik i metod
  • Przygotowanie Mise en place

 

2 Dzień – Część praktyczna, godz.  9:00 – 16:00

  • Przygotowanie kompletnego 3 daniowego menu konkurencji Hot Kitchen: przekąska ciepła rybna, danie główne mięsne, deser z 3 komponentami.

 

 

 

 

 

Szkolenie w miesiącach lipiec – sierpień, dokładny termin do ustalenia z Trenerami

 

Dokładne menu zostanie przesłane do uczestników którzy zdecydują się na udział w konkursie

 

Obowiązuje przedpłata 500 zł

 

Maksymalna ilość osób 20 osób

 

Wstępnie możliwe terminy – w zależności od ilości zgłoszeń na poszczególny termin

10-11 lipiec

07-08 sierpień

21-22 sierpień

 

CENA:

Szkolenie dwudniowe

wraz z zakwaterowaniem

1 nocleg wraz z wyżywieniem 2.500 zł netto od osoby.

Zapisz się