Eventy
Szczegóły szkolenia
Temat: [DLA PROFESJONALISTÓW] Szkolenie dla przyszłych Sędziów w konkursach kulinarnych
Opis:
Szkolenie z przygotowywania i oceny dań konkursowych z międzynarodowymi standardami WORLDCHEFS® obejmuje zarówno teoretyczną jak i praktyczną część, podczas której zapoznasz się z kryteriami i systemami oceny jakimi posługują się międzynarodowi sędziowie konkursowi. Dzięki szkoleniu zdobędziesz wiedzę, która pozwoli Ci zrozumieć na czym polega obiektywna ocena pracy konkursowej oraz uniknąć błędów w przyszłości. Szkolenie zakończone będzie częścią praktyczną, podczas której uczestnicy przygotują mistrzowskie dania Narodowej Reprezentacji Kucharzy prezentowane Sędziom podczas startów w Olimpiadzie Kulinarnej w Stuttgarcie, Kulinarnym Pucharze Świata w Luxemburgu czy Global Chef Challenge w Abu Dhabi. Gotuj i oceniaj jak Mistrz!
Szkolenie będzie prowadzone przez wybrane osoby z grona wykwalifikowanych Sędziów oraz Zawodników, którzy na co dzień mają do czynienia z pracą na bardzo wysokich, międzynarodowych standardach.
Marcin Gruszka – Hot Kitchen & Culinary Art Regional Judge B
Michał Świerad – Pastry Arts Competition Seminary
Bartosz Peter – Poland National Culinary Team Captain
1 Dzień – Część teoretyczna, wstęp do części praktycznej, godz. 10:00 – 18:00
Część Teoretyczna, godz. 10:00 – 15:00
Przyjazd osób – śniadanie
Krótkie przedstawienie się
Teoria: część I
Przerwa kawowa
Teoria: część II
Lunch
Wstęp do części praktycznej, godz. 15:00 – 18:00
Omówienie menu
Omówienie technik i metod
Przygotowanie Mise en place
2 Dzień – Część praktyczna, godz. 9:00 – 16:00
Przygotowanie kompletnego 3 daniowego menu konkurencji Hot Kitchen: przekąska ciepła rybna, danie główne mięsne, deser z 3 komponentami.
Dokładne menu zostanie przesłane do uczestników którzy zdecydują się na udział w konkursie
Obowiązuje przedpłata 500 zł
Maksymalna ilość osób 20 osób
TERMIN:
Do ustalenia – min. liczba uczestników 10 osób
CENA:
Szkolenie dwudniowe
bez zakwaterowania (wskazujemy hotel w pobliżu)
1.800 zł brutto od osoby