post image

Od krewetek po kawę – wyjątkowe warsztaty pełne smaku i aromatu

1 lutego, w trakcie ferii zimowych mieliśmy okazję gościć w naszym Instytucie Kulinarnym Transgourmet – kadrę nauczycielską z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Łodzi.  Pyszne jedzenie, które można samemu przygotować to satysfakcja nie do przecenienia.

Nasi goście nie tylko skorzystali z zasłużonego odpoczynku, ale także postanowili poszerzyć swoje umiejętności, zdobywając wiedzę i obserwując w akcji doświadczonych kucharzy, Marka Burkackiego i Bartłomieja Gorę. Podczas warsztatów wspólnie przygotowywali smakowite potrawy, takie jak: sałatkę Nicejską, aromatyczną potrawkę z krewetek i mule z bagietką czosnkową oraz chałwowy creme brulee.

Aby uczynić ten czas wyjątkowym, na deser wzięli udział w fascynującym szkoleniu baristycznym z udziałem naszej utalentowanej baristki Zuzanny. Wesoła atmosfera sprawiła, że lekcja parzenia kawy była równie przyjemna, co pouczająca. Wszyscy opuścili nasze studio kulinarne pełni inspiracji i gotowi do dzielenia się doświadczeniem z innymi. Dziękujemy za wspólnie spędzony czas!


Zapisz się na szkolenie!