post image

Nowe oblicze tradycyjnej kuchni

W Instytucie Kulinarnym Transgourmet trwają wyjątkowe przygotowania do świąt. W ostatnich dniach odbyły się ciekawe szkolenia z renomowanym dostawcą HEINZ, skierowane zarówno do Doradców Kulinarnych, jak i Klientów.

Warsztaty rozpoczęła prezentacja multimedialna przedstawiająca firmę i jej produkty, połączona z degustacją. Następnie uczestnicy wzięli udział w warsztatach kulinarnych, które poprowadził Szef Kuchni HEINZ. Tym razem, w Instytucie Kulinarnym, uczestnicy stanęli twarzą w twarz z tradycyjnymi, lubianymi przez Polaków potrawami, jednak w zupełnie nowej odsłonie.

Podczas wydarzenia został przygotowany wykwintny krem pomidorowy z wędzonym twarogiem i karmelizowaną cebulą, a także kaszanka chorizo podana na smażonej chałce z konfiturą z dyni, urozmaicona gorzką czekoladą i orzechami. Samo wspomnienie tych dań wystarcza, aby wywołać apetyt nawet u największego niejadka.

Smakowało wyśmienicie!


Zapisz się na szkolenie!


-->