post image

Morze smaków: Niezapomniane warsztaty kulinarne

Jedzenie, które pojawiło się na stołach Instytutu Kulinarnego Transgourmet jeszcze na długo zagości w pamięci uczestników warsztatów kulinarnych „Ryby i Owoce Morza”.

Dzięki hojności naszego partnera, firmy NPC Polska uczestnicy mieli przyjemność pracować z nożami Zwilling, które pozwoliły im precyzyjnie przygotować posiłki. Bez wysokiej jakości noża ciężko wyobrazić sobie efektywne krojenie, siekanie, obieranie czy filetowanie.

A do świata smaków z pasją i determinacją wprowadził nasz niezawodny zespół IK w składzie: Marek Burkacki, Bartosz Peter i Bartłomiej Gora. Menu zachwyciło swoją różnorodnością i wykwintnością – od delikatnej dorady pieczonej w soli, serwowanej z salsą pomidorową i kromką grillowanej focacci, aż po soczyste krewetki z sambalem i chili podawane z makaronem nero. Nie zabrakło ośmiornicy z ziemniakami, a nawet muli po belgijsku z frytkami!

Spotkanie otworzyło nowe horyzonty kulinarne oraz zapisało się jako niezapomniane przeżycie, które będzie punktem wyjścia dla kolejnych smakowitych doznań. Dziękujemy wszystkim za zaangażowanie podczas szkolenia i wspólną pracę nad zaproponowanym menu.

Wierzymy, że zdobyte umiejętności będą przydatne nie tylko w życiu prywatnym, ale także zawodowym.