Kulinarny Puchar Polskiego Mięsa Wołowego i Wieprzowego rozstrzygnięty!
Emocje, pasja i wyjątkowe smaki zagościły 27 października 2025 roku w Instytucie Kulinarnym Transgourmet w Mysiadle k. Warszawy. To właśnie tam odbył się finał Kulinarnego Pucharu Polskiego Mięsa Wołowego i Wieprzowego, zorganizowany przez Związek Polskie Mięso we współpracy z Akademią Kulinarną Marcina Budynka, pod patronatem honorowym Klubu Szefów Kuchni.
W tegorocznej edycji rywalizowały aż 24 drużyny z całego kraju, prezentując swoje umiejętności i kreatywność w pracy z najwyższej jakości polskim mięsem. W skład jury weszli uznani profesjonaliści: Kurt Scheller, Jarosław Walczyk, Marcin Galik, Łukasz Wódz oraz Magda Kejzerowicz.
Po raz pierwszy w historii konkursu padł kulinarne potrójne zwycięstwo!
Maria Solińska i Hubert Hyzopski z Zespołu Szkół nr 6 im. Macieja Rataja w Ełku zdobyli I miejsce oraz dwa wyróżnienia – za najlepsze danie z wołowiny i najlepszą potrawę z wieprzowiny.
Pozostałe miejsca na podium zajęli:
- II miejsce – Faustyna Krupa i Anna Monica (Zespół Szkół nr 7 w Tychach)
- III miejsce – Aleksandra Bąkowska i Jakub Nowakowski (Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Poznaniu)
Serdecznie gratulujemy wszystkim uczestnikom i dziękujemy za stworzenie wyjątkowej atmosfy pełnej pasji i smaku. Już teraz zapraszamy na kolejne kulinarne wydarzenia w naszym Instytucie!










