Kolejne spotkanie z dostawcą włoskich produktów, firmą GRANAROLO, za nami!
W ostatnim czasie w Instytucie Kulinarnym Transgourmet gościliśmy Kierowników Działu Nabiał z Hal Selgros, którzy zajmują się zaopatrzeniem w produkty. Przedstawiciel firmy GRANAROLO, Marco Maira, zaprezentował firmę, przedstawił szczegóły produkcji oraz atuty oferowanego asortymentu.
Po prezentacji odbyła się degustacja i rozmowa na temat zalet i różnorodności produktów. Następnie odbyły się warsztaty kulinarne, gdzie uczestnicy przygotowywali dania na bazie asortymentu dostawcy. Wśród przyrządzonych potraw znalazły się: aksamitne risotto z boczkiem i ziołami, parmezanem i mascarpone, mix sałat z dresingiem ogrodowym i serem Pecorino Romano oraz pizza neapolitana. Na deser przygotowane przepyszne tiramisu. Dzięki warsztatom uczestnicy mieli okazję zobaczyć, jak produkty prezentują się w obróbce termicznej oraz jak smakują w gotowych daniach.
Instytut Kulinarny Transgourmet to nie tylko doskonałe miejsce do gotowania i pokazów livecooking ale też prezentacji produktów. Zapraszamy firmy do współpracy!