Energia kofeiny na konferencji: Instytut Kulinarny serwuje kawę
9 maja pojawiliśmy się na prestiżowym Międzynarodowym Kongresie: „2nd International Congress on Blue and Grey Collar Workers” w Warszawie. Dostarczyliśmy uczestnikom sporej dawki energii, za sprawą specjalnego pokazu i serwowania naszej kawy Quality.
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego przy ul. Nowoursynowskiej zamieniła się w miejsce wymiany wiedzy i inspirujących dyskusji. Pojawili się goście z Niemiec, Turcji i innych zaprzyjaźnionych uczelni, a nawet naukowcy z całego świata (Filipiny, Malediwy, Indie). Tematem konferencji było pogłębienie i przekazanie informacji na temat wpływu zmian zachodzących w gospodarce światowej na globalną siłę roboczą pod względem cyfryzacji procesów pracy i sposobów interakcji pomiędzy pracownikami.
Nasza reprezentacja, szczególnie w postaci niezwykle utalentowanej baristki, Zuzanny Kamińskiej, odegrała kluczową rolę, wprowadzając do spotkania niezwykłą atmosferę za sprawą parzenia kawy Transgourmet Quality. Kawa zachwycała smakiem, ale też swoim wszechstronnym zastosowaniem, ponieważ można ją przyrządzić na wiele sposobów: od klasycznej metody parzenia, po wyrafinowane kawowe przysmaki, jak kawa mrożona czy wykorzystać jako składnik w deserach (tiramisu), a nawet jako urozmaicenie dekoracyjne na piankach z ubitego mleka.
Dzięki temu kawa staje się nie tylko napojem, ale także prawdziwym źródłem inspiracji kulinarnej i sensorycznej przyjemności. Spotkanie poszerzyło horyzonty myślowe oraz zapisało się w naszej pamięci jako niezapomniane przeżycie.
Jesteśmy dumni, że mogliśmy być częścią tak inspirującego wydarzenia.
Bądź na bieżąco!