post image

Bufetowe menu i inspiracje kulinarnych ekspertów – szkolenie w Sopocie z Instytutem Kulinarnym Transgourmet

Instytut Kulinarny Transgourmet  elastycznie dopasowuje się do potrzeb swoich klientów, prowadząc również szkolenia wyjazdowe. W trzecim tygodniu marca  jedno z takich szkoleń odbyło się w ośrodku wypoczynkowym w Sopocie, należącym do grupy AMW Rewita.

Trzydniowe szkolenie dla Szefów Kuchni i Kucharzy dostarczyło uczestnikom wielu nowych technik kulinarnych oraz inspiracji, co na pewno przyczyni się do dalszego rozwoju ich umiejętności i kariery.

Szkolenie obejmowało część teoretyczną oraz praktyczną. Pierwszego dnia uczestnicy skupili się na omówieniu zakresu szkolenia oraz ustaleniu menu dopasowanego do potrzeb klienta. Pozostałe dni skoncentrowane były na praktyce. Uczestnicy przygotowywali potrawy bufetowe, co pozwoliło im na poznanie nowych sposobów na usprawnienie i optymalizację pracy w kuchni. Menu bufetowe zostało zaprezentowane w formie wspólnego lunchu, podczas którego uczestnicy mieli możliwość zademonstrowania swoich umiejętności i omówienia sposobu przygotowania dań w przyjaznej, niezobowiązującej atmosferze.

Głównymi celami szkolenia było dostarczenie inspiracji dla Szefów Kuchni i Kucharzy, zapoznanie ich z nowymi technikami oraz sposobami na usprawnienie i optymalizację pracy w kuchni oraz poszerzenie wiedzy na temat dostępnego asortymentu w ofercie Transgourmet Foodservice i Selgros Cash & Carry. Szkolenie poprowadzili doświadczeni specjaliści w dziedzinie kulinariów, Bartosz Peter oraz Łukasz Wódz.

Zapraszamy do śledzenia naszych działań w Instytucie Kulinarnym oraz zapoznania się z atrakcyjną ofertą warsztatów kulinarnych.

-->